Dacă România ar vota NU în cadrul JAI

De Mihai Vintilă 07 Decembrie 2022, 19:43 Editorial

Tot văd plângerile politicienilor referitoare la votul negativ pe care Austria îl va da pentru intrarea țării noastre în spaÈ›iul Schengen. Nu înÈ›eleg de ce nu avem o abordare mai incisivă. Primim noi un vot de NU atunci să dăm È™i noi un NU CroaÈ›iei! Interesul Austriei este pentru CroaÈ›ia, atunci, pentru că noi am îndeplinit toate criteriile dar baasca cancelarului austriac care îi stă lejer pe frunte zice nu, atunci să dăm È™i noi un nu.

Ce contează dacă CroaÈ›ia a îndeplinit sau nu criteriile? Arătăm puterea votului pe care È™i România îl are. Politica bulgară de a se opune de acum înainte prin vot negativ, tuturor iniÈ›iativelor austriece în cadrul organismelor UE, mi se pare corectă. Eu aÈ™ fi dus această politică mai departe È™i aÈ™ fi lovit în interesele economice austriece din România. Sunt 100% sigur că un val de controale ale instituÈ›iilor statului român la OMW Petrom, Holzindustrie Schweighoffer È™i alte entități puternic legate de Austria ar scoate la iveală destule iregularități pe care ar trebui să le taxăm cu cea mai mare forță. Au firmele austriece nevoie de autorizaÈ›ii în România, atunci ele se vor amâna, se vor întârzia, vor fi È™icanate până la limita extremă a legii. Astfel de mesaje sunt înÈ›elese de Austria È™i nu miorlăiala patetică de la tv.

Am observat că avem un preÈ™edinte incompetent È™i total rup de realitate, un prim ministru de o încetineală mintală È™i de reacÈ›ie demnă de filmele comice, niÈ™te miniÈ™tri de resort total depășiÈ›i, deci interesul nostru naÈ›ional ne cere să acÈ›ionăm.

Să boicotăm firmele austriece, produsele austriece, politicenii austrieci, politicile europene austriece pentru a înÈ›elege acel păduche de È›ară că România este o forță È™i nu o unealtă politică de mâna a cinÈ™pea pe care să o foloseÈ™ti tu în politica ta internă.

Doar când vom înÈ›elege È™i acÈ›iona în interesul naÈ›ional vom fi luaÈ›i în seamă. AÈ™adar, pun întrebarea către politicienii noÈ™tri - Vom vota NU pentru neprimirea CoraÈ›iei în Schengen sau continuăm politicianismul ieftin È™i prost?

 

Autor Mihai Vintilă 07 Decembrie 2022, 19:43 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii